Oudercomité


Begin dit schooljaar hebben alle ouders de kans gekregen om via een enquête aan te geven in welke module zij meest interesse hadden.

Op 1 juni 2015 organiseerde het oudercomité de module die het meest aangeduid was op de enquête: 'Toch mijn kind niet? Pesten voorkomen en aanpakken'.

De powerpoint van deze info-avond vindt u hieronder.

Aan de info-avond namen 50 ouders deel, die tevreden waren met de interactieve manier waarop de lesgever de informatie bracht.

De andere scholen van de scholengemeenschap De Ster waren eveneens welkom op deze avond. Wij hopen dat deze traditie om elk om beurt een info-avond te organiseren wordt verdergezet.

Voor het schooljaar 2015-2016 zal de Vrije Basisschool Meerbeke het initiatief nemen en wordt onze school ook mee uitgenodigd. Info hierover volgt nog!

Handout Pesten VBS AspelareHet oudercomité doet zijn best om ouders, kinderen en de school samen te brengen, buiten de lessen om. Zo kan je andere ouders leren kennen op een gezellige activiteit of een wandeling. Of iets opsteken over uitdagingen voor ouders op een interessante lezing.


De winst van onze activiteiten gebruiken we om de school voor de kinderen nog aangenamer te maken. Met extra materiaal voor de speelplaats, meer opbergruimte, sponsoring van schoolactiviteiten, een likje verf hier en daar… 
Daarnaast proberen we de kosten van onze activiteiten zo laag mogelijk te houden, zodat ze voor alle ouders toegankelijk zijn.Als spreekbuis van alle ouders kunnen we uw bezorgdheden aankaarten bij de directie. Daarom kan je onze leden steeds aanspreken, of kan je ons bereiken via mail. Omgekeerd proberen wij ook de stem van de school te zijn naar alle andere ouders.


• Weet je graag als eerste wat er te gebeuren staat op school ?

• Leer je graag andere ouders beter kennen?

• Denk je graag mee over nieuwe initiatieven ?

• Steek je af en toe graag de handen uit de mouwen ?

Kom dan ook bij het oudercomité!

Kom je graag eerst eens vrijblijvend eens naar één van onze vergaderingen om te zien hoe het eraan toe gaat? Iedereen is welkom! Wij komen een viertal keer per jaar ’s avonds samen in de refter van de school. Voor de datum van de volgende vergadering kan je contact opnemen met voorzitster Hilde Martien (hilde.martien@gmail.com).


NIEUWS

De presentatie 'Pesten, toch mijn kind niet?' kan je nog eens herbekijken via deze link.


De presentatie over Concentreren en beter leren, die we vorig jaar organiseerden, kan je nog steeds bekijken via onderstaande links:

- 10 tips over concentratie+doorzetten=beter leren

- de volledige powerpoint presentatie